NEW IN: CORAL VELVET

MY OWN HOMEMADE CERAMICS

HOMESICK CERAMICSHOMESICK CERAMICSHOMESICK CERAMICS
Jeg har fået mig en ny hobby. En vaskeægte mormorhobby endda – jeg går nemlig til keramik. Eller det vil sige, sæsonen er netop slut nu, men de sidste tre måneder har jeg hver mandag været med på et aftenskolehold i keramik. Jeg startede ud på totalt begynderniveau, og kunne kun se misundeligt til, når de erfarne damer drejede vaser til perfektion så let som ingenting. Men efter grundig undervisning og flere mislykkede forsøg fik jeg endelig kreeret noget, som jeg rent faktisk er tilfreds med – nemlig disse prikkede skåle. De er dog ikke drejede, men er de ikke fine? Jeg er helt stolt over, at det endelig lykkedes mig at få det udtryk frem, som jeg gik efter. Godt nok har de lidt skønhedsfejl, men det blev jeg og de andre nybegyndere enige om, blot er en del af charmen ;-) I hvert fald er jeg blevet ret hooked på at lave keramik, så jeg tror, jeg bliver nødt til at hoppe med på et hold mere. Mit mål er at opnå det samme skills i at dreje, som ham her. Holy crap, han er vild!

Translation: The past three months I’ve attended a ceramic course, and after several failed attempts, I finally managed to create something I’m actually satisfied with. Two dotted bowls – perfect for serving candy ;-) My goal is to get skills like this guy though, he’s just crazy!

Mette.

15 COMMENTS

 • Hvor ser det bare godt ud! Jeg er helt tosset med glasuren! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tusind tak, er også godt tilfreds – det blev lige, som jeg havde håbet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  De er da SÅ flotte! Jeg går også på begynderhold i keramik, og der er intet mere afslappende end at ‘pølse’ ler:-) Hvordan har du glaseret skålene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Haha, du har så ret – det er virkelig afstressende at fingerere med :-) De er bare dyppet i en blank, hvid glasur og så har jeg dyppet en tandbørste i noget sort farve og sprøjtet det på. Jeg må indrømme, at jeg ikke er helt sikker på, hvad den sorte farve er for noget – det var bare noget jeg fandt i et skab og forsøgte mig med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • WOW! De er da bare da SÅ edderfine Mette. Jeg elsker at de er lidt skæve. Det giver dem en rustik personlighed og som du siger, charme. Love it! Kender du Würtz? (hvis ikke, så tjek dem lige ud: http://khwurtz.dk/) Dem er jeg stor fan af, og har både tallerkener og skåle derfra. Det er også rustik og skæv keramik.

  Ser frem til at se dine drejeskills. Hehe.. Det tror jeg er svært, men hepper på dig!

  God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tusind tak søde Mille. Åh ja, jeg har fået serveret mad på Würtz tallerkener hos Marchal, og jeg var helt solgt – de er simpelthen så flotte! Det forstår jeg godt, at du er glad for – al mad må virkelig se smuk og indbydende ud hjemme hos dig ;-) Desværre rækker mit SU-budget ikke helt til at investere i en ny omgang service, så indtil videre må jeg nøjes med mit hjemmelavede keramik. At dreje er vildt svært, men også virkelig tilfredstillende, når det går godt – indtil videre har jeg kun haft held med at dreje en enkelt vellykket krukke, resten gik helt galt. Så jeg sætter pris på dit hepperi, haha :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de bare vildt fine! Nu ville jeg pludselig ønske, at jeg havde fulgt min spirende hobby som barn, og rent faktisk havde lært at dreje keramik. Jeg havde endda min egen drejebænk, som en keramiker-ven gav mig, men den kom desværre aldrig i brug. Måske nu! :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tak! Nej altså, hvor sejt – den skulle du da have beholdt. Gid jeg havde sådan en! Det er vildt sjovt at dreje, men også meeega svært :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er mega flotte! De ligner noget man skal betale mange penge for et eller andet fancy sted! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej piger,

  Som kommende studerende i Kolding, vil jeg høre Jer om hvor det er bedst at bosætte sig? Aner intet om byen, så håber at I vil svare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Hej du,
   Selvfølgelig vil vi det! :-)
   Kolding er heldigvis ikke større end, at du altid kan cykle rundt. Dog er vi selv alle tre enormt glade for at bo i midtbyen med gåafstand til bla. universitet. Jeg (Tatiana) kan i den grad anbefale det område, som jeg bor i (Katrinegade, Zahnsgade, Sct. Jørgensgade, osv.) – og her er mange studerende. Der er også ved at bleve bygget nogle fine lejligheder lige overfor universitet ud til Sydbanegade, der er nogle forholdsvis nye studielejligheder i “Design City Kolding”-området (Skamlingvejen tror jeg, det er), og der ligger nogle ældre, men fine studieboliger/lejligheder på Tvedvej eller Ndr. Ringvej. En af vores fælles veninder boede i en studielejlighed på Mosevej, hvilket hun var glad for, men det ligger lidt længere ude (2-3 km. fra midtbyen). Håber det hjalp lidt! :-) Hvis du har kig på nogle bestemte områder eller gader, så skriv endelig, hvis du vil høre mere om det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  De er da bare alt for fine! og jeg ville gerne gengive alt i de andre kommentare, men du er vist ikke i tvivl om at de er rigtig fine ;)
  Jeg vil så til gengæld høre, hvor gik du på det her kursus? Var det dyrt :( ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOMESICK

   Tusind tak, hvor er du sød – sådan en amatør som mig bliver da helt stolt over alle de roser ;-)
   Jeg gik på et aftenskolehold med LOF her i Kolding, hvor jeg bor. Det kostede omkring 1.400 kroner for en et tre måneders kursus (36 lektioner), og så betaler man for ler og glasering derudover. Mht. pris er alt jo relativt, men jeg synes det var pengene værd, og kunne sagtens finde på et hoppe med på endnu et kursus – det er jo forståeligt nok, at det koster, når man både modtager undervisning og benytter sig af faciliteterne :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] war da der Bedarf nach einer neuen Salatschale in optimaler Größe, dann kam mir dieses Bild unter… und schon war eine neue DIY-Idee geboren! Dieses Sprenkel-Projekt ist wie so […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NEW IN: CORAL VELVET