A CRUSH ON GREY BEDDING

A BRIGHTER FUTURE

 photo 4787a253-7348-45cc-b134-3b93b60b323b_zps4aaa46ca.jpg

Nogle af de mest sure penge at smide, er altså dem man kaster efter vand, varme og el – kan I følge os? Det er sådan noget man altid lige glemmer, at man også skal betale til. Men her er det nogle gange de små ændringer i hverdagen, der kan være med til at regningerne bliver knapt så store. Vil man gøre noget godt for sin elregning, anbefales det eksempelvis at skifte sine almindelige pærer ud med LED pærer. Det er der dog aldrig nogen af os, der har gjort, for LED pærer er jo sådan nogle der giver et koldt og blåligt lys. Det ved alle da!

Her er vi dog blevet klogere, for i forbindelse med IKEA’s nye kampagne “En lysere fremtid for flygtninge” har vi fået lov til selv at teste LED pærerne, og vi må indrømme, at der absolut ikke er nogen forskel. De giver et fint og varmt lys, præcis som man kender det fra en almindelig pære. Og her er fakta så, at en enkelt LED pære bruger 80% mindre energi end en traditionel glødepære. Det vil give en besparelse på over 60 kroner om året, for hver 40W pære man vælger at skifte ud med en LED pære. Samtidig har en LED pære en levetid på cirka 20 år, så selvom en LED pære er dyrere end en almindelig pære, er pengene allerede tjent hjem efter to år – og man kan glæde sig over “gratis” lys i 18 år! Og det var bare en besparelse baseret på én enkelt pære, så tænk engang, hvor meget man kan spare, hvis man man vælger at skifte dem alle sammen? Det bliver altså til ret mange penge i længden, og så giver det samtidig også mange plusser på miljøvenlighedskontoen.

Men noget helt andet er, at vi tager lys for givet og det er nok de færreste af os, der tænker på, at det langt fra er alle, der bare kan tænde for lampen, når mørket falder på. Det sætter IKEA fokus på med deres kampagne, som ved salg af LED pærer skal hjælpe med at få lys i flygtningelejre, og på den måde hjælpe til at skabe en bedre hverdag for flygtningebørn og deres familier. For hver LED pære der sælges i et varehus i perioden 3. februar til 29. marts 2014, donerer IKEA Foundation 1 euro til UNHCR – FN’s Flygtningehøjkommissariat.

Nu ved vi jo godt, at man ikke kan rede hele verden – men lidt kan også gøre en forskel. Så derfor vil vi gerne bakke op om kampagnen og opfordre jer til at støtte en god sag, og samtidig gøre noget godt for miljøet og jeres elregning :-)

Translation: IKEA has just launched their new campaign “A Brighter Future for Refugees”. For each LED bulb sold in a warehouse in period from 3 February to 29 March 2014, IKEA Foundation donates 1 euro to UNHCR. The donation will help to light up the refugee camps, and in help to create a better everyday life for refugee children and their families. So go ahead and support a good case by buying som LED bulbs! :-)

12 COMMENTS

 • Mette

  Sikke et skønt indlæg. Du har helt ret omkring fordommen om et mærkeligt og koldt lys fra LED, det er i hvert fald sådan jeg selv tænker. Derfor rart at se, at du faktisk har erfaring hermed og at erfaringen med den slags pærer er gode. Helt sikkert udskiftning af pærer på vej ved næste ikea tur :) ha en skøn aften! Hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja ikke? Vi var virkelig skeptiske, men så er det godt at man kan blive klogere :-) God aften til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er lidt ude af kontekst for det her indlæg, men ville bare sige: virkelig flot og inspirerende blog!!
  Begyndte at læse den igår (pga. indlægget om Tine Strange) og (skim)læste så nærmest alle indlæg. Derefter drønede jeg i Ikea og Jem & Fix, og i dag jeg har malet en væg med tavlefarve, lavet en vimpelrække og flyttet om overalt i mit hjem, fordi jeg blev så inspireret. Fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en dejlig kommentar, tusind tak! Skønt med en ny læser, vi er virkelig glade for at du fandt inspiration herinde – det lyder som nogle fine projekter du fik gang i! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arbejder selv på deltid i IKEA’s belysningsafdeling i Odense, så kender hele smøren, men det er rart at høre, at andre også bemærker hvad der foregår i vores svenske bunker :b

  Var slet ikke bevidst om, at folk havde den fordom om LED-pærer, jeg troede faktisk bare at folk var nærrige, ligesom jeg selv var det. Indtil det gik op for mig, hvor meget strøm man kan spare, og hvor voldsomt lækkert et lys de pærer giver. Jeg er fan (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, det kan også være, at det bare er vores egen lille fordom? Men nu er den i hvert fald afbekræftet ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det vil jeg helt sikkert overveje:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rae

  this is such a lovely project. GO IKEA!

  rae of lovefromberlin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • What a great cause- thanks for the post!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Har langt om længe fået lavet mig en bloglovin profil, for netop at kan følge din blog, da den er meget inspirerende :) Tak for det!
  Godt at se at du kan se fordelene ved LED lyskilder :) Der er MANGE som har samme fordomme som dig, ja faktisk vildt mange. Arbejder selv med salg af LED lyskilder og fordomme som; dårlige lys, blåt lys, koldt lys, gult lys, kan ikke lysdæmpes, spreder ikke lyset nok og mange flere er blot nogen af dem. LED lyskilder er så langt fremme i udviklingen at jeg klart kan anbefale alle at skifte deres 40/60 watt ud med LED lyskilder. Jeg har selv skiftet alle mine til LED lyskilder, og nøj et lavt forbrug vi har fået :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

A CRUSH ON GREY BEDDING