ARNE JACOBSEN: THE TONGUE CHAIR IS BACK

NYT LYS OVER DESIGNKLASSIKERE

Vi er alle tre ret store fans af, at flere virksomheder vælger enten at relancere eller lade sig inspirere af datidens designklassikere. Vi har set det en del på det sidste, og det fortsætter… i samarbejde med Herstal, har ILVA nemlig lanceret en ny lampeserie inspireret af datidens tendenser i årene 1920 til 1970. ILVA skriver: “Inden for lamper og belysning blev der udforsket i nye materialer og funktioner, og resultatet blev adskillige, udsøgte designklassikere, der stadig den dag i dag står som lysende elementer i boligen.” Herunder kan I se mine favoritter af den nye lampeserie. Lamperne har de klassiske former og farver, som var tendenserne i datidens fremtrædende årstal, men selvfølgelig med et moderne touch, så det passer ind i det 21. århundrede.

 photo 1_zps003d6cc8.jpg

De første to lamper hedder “Marlin” og er det perfekte eksempel på, hvordan man eksperimenterede med formerne i 1950’erne. Marlin-kampen har bløde, organiske former og er lavet i helstøbt glas. Størrelsen er H29 x B19 cm, og den fås i tre farver: grøn (DKK 799,-), blå (DKK 799,-) og hvid (DKK 699,-).

Den tredje lampe er døbt “Y1956” og fortæller historien om hvordan den øgede velstand kom til udtryk i mere sofistikerede designs i 1950’erne, og hvor fokus flyttede sig fra funktion til æstetik. Y1956 har et blødt og nedad reflekterende lys, der gør lampen ideel til at have hængende over spisebord, køkkenbord eller skrivebord. Lampen er i størrelsen H45 x B39 cm, og fås i to farver: hvid og blå (DKK 1.499,-).

Fjerde lampe er den perfekte bordlampe – og klart en af mine favoritter. Lampen hedder “Y1943” og blev fundet i et svensk lampekatalog fra 1943. Man regner med, at lampen er tegnet før krigen i og med, at der hverken er sparet på materialer, finish eller funktionalitet. Bordlampen fås kun i hvid og har størrelsen H45 x B30 cm (DKK 1.995,-).

Den femte lampe hedder “Y1949” og er i “familie” med de tre sidste lamper. Y1949-serien baserer sig på en lampe fra slutningen af 1940’erne, hvor man i højere grad begyndte at efterspørger og dermed kombinere godt lys med godt design. Lamparne har et simpelt, men distinkt udtryk. Farve er nøje udvalgt if.t. både nutidens og datidens farvetendenser. Væglampen har størrelsen H25 x B14 cm, og fås i krom og i hvid (DKK 699,-). Pendlen findes både i stor og i lille. Den store er H26 x B20 cm, og fås i to farver: pistaciegrøn og hvid (DKK 799,-). Den lille er H19 x B14 cm, og fås i fire farver: krom, pistaciegrøn, blå og hvid (DKK 599,-).

Den sjette, og sidste, lampe er døbt “Martello“. Martello-lampen blev designet i 1923 med ønske om at skabe en kvalitetslyskilde til boligen. Man havde fokus på kvalitet og lækre materialer – derfor har man også valgt at bevare originalen så meget som muligt. Det eneste man har ændret er skærmen med glas i nye farver. Man kan både få lampen som bord- og gulvlampe. Bordlampen er H45 x B39 cm, og fås med grøn og hvid glas (DKK 999,-). Gulvlampen er H135 x B42,5 cm, og fås også med grøn og hvid glas (DKK 1.599,-).

Hvad synes I mon om lamperne? Og har I en favorit?

Tatiana.

Photobucket

1 COMMENT

  • Mia

    Wow, de er fede. :)
    Personligt er jeg mest til Y1943, den er simpelthen så fin! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ARNE JACOBSEN: THE TONGUE CHAIR IS BACK