TIP: ALTERNATIV HAY CLAMP LAMP

HOMESiCKS INDRETNINGSHJÆLP

Vi har fået en god idé, som vi håber I vil tage rigtig godt imod. Hvis I tror at vi skal agere indretningseksperter så kan I godt tro om igen, for det er nemlig jer der er eksperterne :-D Bloggen her er efterhånden blevet samlingssted for rigtig mange boliginteresserede, så hvorfor ikke drage fordel af det så vi kan hjælpe hinanden og dele de gode idéer?

Vi har derfor valgt at introcucere denne nye kategori, hvor I får mulighed for at sende jeres “indretningsissue” ind, og få hjælp og gode idéer fra alle jer søde læsere!

En læser har allerede henvendt sig, da hun står og mangler nogle gode idéer til hvad hun skal stille op med sin væg i stuen, hun skriver således:

Hejsa Homesick + læsere.

Jeg har et lille indretningsdilemma jeg godt kunne tænke mig tips til. På min væg i stuen har jeg nu et stort maleri med en masse farver og det er jeg ved at være SÃ… træt af at se på, så vil rigtigt gerne have lidt forandring.
På et af de andre billeder har jeg taget maleriet ned så jeres fantasi kan få helt frit løb til hvad jeg kan gøre ved den væg.
Jeg har selv et par idéer. Den første idé jeg fik var at lave et stort grafisk mønster på væggen med masking tape og den anden er at lave det runde DIY-ikea-spejl med læderbælter som er her på bloggen og ved siden af hænge nogle forskellige billeder op med masking tape. Men måske skal det være noget helt 3? Måske noget der ikke har med masking tape at gøre?
Kunne være rigtigt fedt at få en masse gode idéer og inspiration til hvad jeg kan gøre, så jeg kan få mig en rigtig flot væg i stuen. Desuden kan det være værd at nævne at sofabordet snart skiftes ud til enten nogle små runde hvide borde eller evt. DIY-træstubbe-borde og dermed kunne jeg måske godt tænke mig at få en smule pastel-farver ind i rummet i form af nips og evt. billeder på væggen.
Alle tips og idéer er velkomne!
Mvh. mig

 photo stu_zps54fddba7.jpg photo stu2_zps896ecc0d.jpg photo stu3_zps2dcbf1bd.jpg

Hvad synes I hun skal stille op med væggen og hvad havde I selv gjort? Fyr løs med jeres tanker og idéer! :-D

UPDATE: STUEN EFTER JERES HJÆLP

 photo IMG_20131010_145504-1-1_zpsf956647f.jpg

Synes jeg har taget nogle af de gode råd til mig, bl.a. det med hylden på væggen til en masse små nips og billeder (: Jeg fik for et par uger siden nogle træstubbe som sofabord, men de måtte desværre lade livet fordi der var vildt meget mug i dem (selvom de angiveligt havde tørret siden Januar) ØV !! Så nu er der kommet et hvidt sofabord ind istedet. Rådene om at få flere farver ind i stuen vil jeg helt sikkert også tage til mig, skal bare lige have kigget lidt rundt og have fundet nogle fine ting (: I morgen modtager jeg desuden et fint stort rensdyrskind som skal ligge på gulvet (: Jeg tror nu det bliver helt godt når det er blevet helt færdigt.

Mange tak for hjælpen!

Hvis du selv står med et indretningsproblem du gerne vil have hjælp til, så send os en mail til homesick.kontakt@gmail.com, med billeder af dit issue og formulér en forklarende tekst :-)

Photobucket

26 COMMENTS

 • Katarina

  Jeg har selv malet et 2-delt maleri til min væg af en fjer i sort/hvid. Det er meget sjovere at lave noget selv, som ingen andre har synes jeg :-)

  Her er link:
  http://katarinanatalie.blogspot.dk/2013/01/my-livingroom.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Homesick,

  Skide god ide! Jeg mangler selv inspiration til én af mine vægge, så her vil jeg da helt klart lige følge med.

  Jeg elsker at lave “collager” på væggen med rammer der hænger lidt hulter til bulter og så alligevel i lidt orden. Jeg har et link til en af mine egne vægge her: http://instagram.com/p/ZSDN1av_CU/

  I Vero Moda i Odense faldt jeg desuden over disse fine billeder, som måske kan give lidt inspiration. Måske til selv at kaste sig ud i at tegne? http://instagram.com/p/bEOYOMv_Pg/
  Sidsnævnte har jeg i hvert fald selv gjort her http://instagram.com/p/bUQVHZv_OJ/

  Mange hilsner fra Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Christiansen

  Umiddelbart ville jeg udnytte væggens bredde noget mere. Det skal selvfølgelig ikke ramme ind i lamperne, men jeg ville vælge noget der måske var dobbelt så bredt :)

  Rigtig god idé med denne slags indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg ville male væggen grå (ikke alt for mørk, pga. den mørke sofa), og så hænge nogle sorte rammer i forskellige størrelser med enkle motiver. Måske også en lille hylde til lidt pynt. Evt. den klassiske IKEA, eller en mere rå lavet af metalrør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god ide – kunne være man skulle sende et par billeder og få nogen tips til hvordan man kunne udnytte sine spisestue noget bedre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Jeg ville også (som Anna Christiansen skriver) udnytte bredden. Jeg har selv en masse forskellige billeder på væggen over min sofa. For at det ikke skal se rodet ud, har jeg gjort to ting. 1) Billederne “står” på en usynlig vandret linie ca 70 cm over sofaen. Det skaber noget ro. 2) Grundfarven i alle billederne er hvid. Det er en god blanding af børnetegninger, ferieminder, postkort og andet tryk, men de er alle sammen på hvid baggrund. Det skaber nemlig også noget ro, synes jeg.

  Glæder mig til at se, hvad der bliver fundet på :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • natascha

  Indretningen er meget mørktonet og får lidt følelsen af at hun er bange for at springe ud i vilde farver. Hun har en super sofa, så her er nogle få ideer til at skabe en ny og hyggelig atmosfære omkring den.

  – Jeg elsker ideen med tapen, men igen lav det større og brug farve, det vil klæde rummet rigtig godt.

  – Wall stickers fra POLKA dots på væggen (det er farve uden at være for meget, du kan selv bestemme mængden, ligeledes kan du lave det som DIY)

  – At man skifter puderne og tæppet ud kan også gøre meget

  – Sætte trækugler på ledningerne du har hængende i hjørnet, enten neutral eller i farve, Måske finde nogle nye pære (måske en sjov for som diamant) i en mere dæmpet lystone, da det virker meget kraftigt på billedet

  – Skift sofabordet ud – har selv træstubbe på hjul (dyrt hvis du ikke ejer egen skov ca. 600-800 kr. for en lille ege stub på en meter. men der er selvfølgelig ikke nogen der siger det skal være eg, men hus at lade den tørre (tager meget lang tid) og fjern derefter barken, da der lever dyr derunder.

  – Hvad med et HAY DLM bord i en dejlig farve fx. gul? eller tjek nettet for sjove og anderledes borde, som falder i din smag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna G

  Over min sofa har jeg hængt en masse gamle guldrammer af forskellig størrelse og udseende . rammerne er købt i genbrug og er sat tilfældigt op – og med billeder af gode venner, mønstre og nogle faktisk med de sorthvid-fotos i som var i dem da jeg købte dem .. jeg har lige som dig også en grå sofa og synes det gamle guld danner en super fin kontrast til – uden at det er alt for feminint ..
  Send en mail hvis du vil se hvordan det ser ud :)
  nannagyldenberg(a)gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • natascha

  Glemte helt at skrive gamle reklamer både som plakat eller som metalskilt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I would put up two of Ikea’s white LACK shelves and place pictures, decor items ect. on there – easy to change the look and make it personal – like this from my blog http://a-touch-of-luxe.blogspot.co.uk/2013/04/by-malene-birgers-palma-home.html OR if you just want a picture up on the wall I would place a long table behind the sofa to place a lamp, nig nags, books or plants, painting etc. – like here http://www.pinterest.com/pin/108367934757025172/ just put up against the wall instead of placed out in the room – IKEA’s MALM table http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80196480/ that would be perfect for this. You can place as much or little on there as you want, but a few coffee table books, a lamp or two or a plant or two would look great.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en skøn idé. Jeg har helt sikkert også et par steder i mit hus, som jeg kunne bruge lidt inspiration til. Jeg vil ikke komme med deciderede konkrete råd, men jeg synes, at det er vigtigt at hun tænker over, hvilket udtryk hun ønsker. Skal det give ro for øjnene eller skal det være mere pang og anderledes. Det er jo virkelig forskelligt fra person til person, hvad man slappet bedst af i. Derudover kan hun også overveje, om hun vil lave en “base”, som man hurtigt kan ændre alt efter, hvilket mood, hun lige er i. F.eks. bogkasser eller gallerihylder, hvor indhold (og dermed også farver m.m.) kan udskiftes, når man har lyst. Det kan man jo ikke bare sådan lige gøre med et vægmaleri :-)

  Generelt synes jeg at hjørnet med fordel kunne varmes lidt op med noget træ/natur elementer, da det lige nu virker ret koldt.

  Hvis jeg må være fræk, må hun naturligvis også godt tage et kig på mine malerier på min blog. De er ret farverige :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup

  Har akkurat samme problem.. Tænker at det ikke er selve maleriet du er træt af, men at det ser ‘noller’ ud at det er så lille i forhold til væggen og sofaen. Der er altså tale om et problem med dimensioner. :)

  Jeg ville hænge billedet til højre eller venstre, så det flugter med yderstte sofa-ryglæns-pude. For at fylde tomrummet ud på den store væg ville jeg lave noget grafisk i form af tape eller en enkel wallsticker, som stikker ud fra maleriet og breder sig på væggen.

  Det er bare min tanke om det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg bor i en rigtig gammel Københavner-lejlighed, hvor der er en milliard meter til loftet (mindst) og havde lidt samme problem med at få fyldt væggen ud. Jeg købte tre fotohylder fra Ikea og satte op i forlængelse af hinanden. Købte en masse fede billeder, rammer, print arts, lys og træfigurer og satte på hylden.. Det ser super god ud, uden at være for meget. Tror det kunne være flot i dit hjem også.
  Jeg er i hvert fald meget glad for min stue nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina cortez

  jeg ville lade væggen stå blankt, synes nemlig at det tit blir alt for rodet og trættende med for mange ting på væggene over sofaen. Så ville jeg finde nogle flotte farverige puder og en flot plaid. Så ville jeg skifte de tre lamper ud og finde en flot væglampe der giver mere hygge. Bolia har fået nogle nye flotte. Hænge en uro op i hjørnet, evt en Artecnica uro, eller en flot wallsticker op i hjørnet. Måske hænge en stor plakat i ramme op på den anden væg, men faktisk tror jeg det er smukkest hvis du hængte en masse flot kunst/billeder på de andre vægge, så sofaen står fri.
  Synes desuden det er et fedt koncept at os læsere får lov til at byde ind på denne måde og også hvis man selv er kunstner, skal bruge muligheden på at reklamere for sig selv, som Mette, med hendes flotte billeder. Ellers kommer man aldrig frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariannekjeldsen

  Nu ved jeg ikke hvor musik interesseret vedkommende er – men 4 LP plader i rammer over sofaen kunne være meget lækkert.
  Rammer kan købes billigt i tigeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvad med et fotostat eller feriebillede forstørret op på hele væggen. det giver en fantastisk effekt/kontrast og er meget personligt. Og puder med farver i sofaen. Puderne kan være med grafisk mønster, ensfarvede eller syet af stof fra gamle sarier, købt i en etnisk butik? Alt efter hvad man er til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Nu har mange givet fine forslag om en mere levende billedvæg, hvilket jeg også synes er en god ide. Men jeg vil også påpege, at det kan være ligeså fint at hænge en samling flotte tallerkner / platter op – evt på en malet væg. Eller f.eks. en samling af forskellige spejle. Det behøver ikke altid være billeder i rammer :-)

  Derudover synes jeg virkelig at der mangler et tæppe til at samle sofa gruppen her. Det kunne bidrage med lidt hygge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SUPER IDE med indretningstips
  Her ville jeg lave noget masking tape bare større.
  Se her : http://nulleris.blogspot.dk/2013/09/masking-maniac.html?m=1

  Og så flere farver på puder og pynt til bordet!;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  http://oi43.tinypic.com/288zcrs.jpg

  Jeg photoshopper eller tegner ofte mine indretningsidéer. Det hjælper mig med et større overblik. Har prøvet at gøre det ved denne stue :-) Har prøvet ikke at vælge for mange for dyre ting :-)

  Håber det kan inspirere :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor er det bare fint! Hold op du har været kreativ, det er virkelig en god måde at få det visualiseret på :-) Vi sender lige dit billede videre til stuens ejer, så vi er sikre på, at hun ser det. Det må da helt sikkert kunne inspirere :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg elsker, elsker elsker dit, “&” … Hvor har du fået det fra, og findes der evt et “H” og et “D” i den type? Ps. Så ser din nye stue rigtig fin ud! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanni

  Hvis du vil have små træstubbe som sofabord, så har Ilva lige nu deres fine træskub skamler (som fint kan bruges som borde) til halv pris. Go get it!
  http://shop.ilva.dk/soeg_produkt/?searchtype=category&textCat=laverne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dilara

  Jeg er lige tilfældigvis stødt på dette indlæg. Jeg ved det er et gammel opslagt. Men! Hvor er sofaen fra? Det er præcis sådan en jeg søger da vi snart skal have ny

  Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TIP: ALTERNATIV HAY CLAMP LAMP